Hírek

Az Apple orvosolta a MacBook Pro-k kijelzőhibáit, csak éppen nem verte nagy dobra
2019.03.12

Még korábban bukott ki egy kijelzőt érintő hiba, mely szerint a 2016-os és néhány későbbi MacBook Pro modell zavaró fényhatásokat produkál, ez volt az úgynevezett flexgate. A vizsgálatok alapján a jelenséget a kijelzőt és az érintőpanel alatti kijelzővezérlő kártyát összekötő vékony, flexibilis kábel okozta.


A hibáért felelős kábel a notebook kinyitásakor és lecsukásakor mindig megfeszült, amely így alig egy-két év alatt produkálta a kijelző hibáját: alulról állandóan megvilágítódik a kijelző, vagy éppen teljesen elsötétedik a háttérvilágítás.


A kábel cseréje filléres dolog lenne, ám mivel az Apple beépítette azt, nem lehet azt az egy alkatrészt cserélni, az egész kijelző cseréje szükséges.
Az Apple hivatalosan ugyan nem ismerte el a hibát, de a friss jelentések szerint mégis orvosolta azt (tehát lényegében elismerte). Az iFixit ugyanis néhány 2018-as MacBook Pro modellben felfedezte, hogy az említett kábel már 2 mm-rel hosszabb lett, ezáltal nem feszül meg annyira és így nem produkálja majd a fenti hibát. Remélhetőleg.


Ez az Apple érdeke is lenne, ugyanis az ügyben nem jártak el túl tisztességesen, állítólag támogatói oldaláról törölte az összes, ezzel a hibával kapcsolatos felhasználói bejegyzést, a dühös felhasználók pedig petíciót készítettek az ügyben, amit eddig közel 15 ezren alá is írtak.

Vissza