Hírek

Frissül az Apple Maps
2018.07.05 17:47

A 2012 szeptemberében indult Apple Maps kezdetben meglehetősen pontatlan volt és magas hiba aránnyal dolgozott.

Ezt a vállalatnál is elismerték, annak idején maga Tim Cook kérte a felhasználókat, hogy a javításokig inkább használja mindenki a Google Térképet. Azóta sok minden változott, az Apple Maps az iOS alapértelmezett térképszolgáltatásává nőtte ki magát, ennek ellenére továbbra sem mondható sokoldalúnak és túl praktikusnak sem.


Az Apple mindeben a legjobb szeretne lenni, ezért is döntött úgy, hogy jobb lesz mindenkinél ebben is és újraépíti a térképes alkalmazását. Kezdésnek útjára is indult az Apple Maps flotta, az autók kamerákkal és szenzorokkal térképeznek fel mindent a legpontosabb helymeghatározások céljából.
Az adatokat nem vásárolják, hanem az iOS készülékektől érkezett anonim adatokra támaszkodnak, például a forgalomkijelzés, az aktuális útinformációk, építkezések és gyalogos utak információit érintően. Ugyanazt a betűtípust látjuk a készüléken, amelyekkel az adott táblákon lévő feliratokat, járatszámokat , stb. tüntetik fel.


Már meg is jelent a frissített, Apple Maps 2.0, ám lefedettségében csak lasú, fokozatos bővülésre számíthatunk, jelenleg csak a kaliforniai Bay Area területen élők láthatják.

 

Vissza