Naptár

2019.05.07
Az Apple hazudott az iPhone modellek akkumulátor élettartamát illetően?

Az Egyesült Királyság "Which?" elnevezésű fogyasztói csoportja által kiadott új jelentésésében azt állítják, hogy több iPhone modell akkumulátor élettartama is lényegesen alacsonyabb, mint amit az Apple állít. A tesztek során megállapították, hogy ez különösen igaz az iPhone XR modellre.


A jelentésben 9 különböző iPhone modellt vizsgáltak és többek között megállapították, hogy az iPhone XR esetében a beszélgetési idő a való életben 16 óra 32 perc, míg az Apple a sokkal lenyűgözőbbnek hatott 25 órával hirdeti a készüléket.


Az Apple a Business Insider (https://www.businessinsider.com/iphone-battery-life-lower-than-apple-claims-report-2019-5) számára tett nyilatkozatában azonnal saját védelmére kelt és míg nem tudni, hogy a "Which?" hogyan is végezte el ezeket a teszteket, addig a vállalat rámutatott arra, hogy saját vizsgálati módszerei mindenki számára elérhetőek, mivel nyilvánosak és részletesek.


"Szigorúan teszteljük termékeinket, és kitartunk az általunk leírt akkumulátor élettartamok mellett. A hardver és a szoftver közötti szoros integráció révén az iPhone úgy lett megtervezve, hogy intelligens módon kezelje az energiafelhasználást az akkumulátor élettartamának maximalizálása érdekében. A "Which?" nem osztotta meg velünk a módszertanukat, így nem tudjuk összehasonlítani eredményeiket a miénkkel. Mi azonban megosztjuk, és itt (https://www.apple.com/iphone/battery.html) részletesen át is tekinthető." - áll az Apple nyilatkozatában.


Nem az Apple volt az egyetlen, aki ilyen teszteredményekkel találta szembe magát, a "Which?" szerint a Samsung, a Nokia és a Sony is mind alábecsülte készülékeinek akkumulátor élettartamát.